DMX Controller

Een DMX controller is een lichtsturing apparaat voor het aansturen van podium verlichting, lichteffecten en bewegend licht. Denk hierbij aan LED-spots, moving heads, scanners, lasers et cetera. De technologie en software voor lichtsturing is de laatste jaren enorm verbeterd. Zo kun je met de Showtec Infinity Chimp 300 gemakkelijk en snel lichtshows voorbereiden, oproepen en afspelen. Laat je door ons informeren voor een passende DMX controller voor jouw lichtset en koop hem snel en voordelig online bij Fritz-Events met snelle verzending en geweldige klantenservice!

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €9000
Merken
Toon meer
DMX-512 Mini DMX lichtcontroller
€ 64,00
CONTROL54 DMX controller
€ 98,00
DMX-192S DMX lichtcontroller
€ 105,00
SM-8/2 16-kanaals DMX controller
€ 127,50
Easy Fade 36 DMX lichtcontroller
€ 166,00
DMX 384 DMX lichtcontroller
€ 169,00
MyDMX-RM 19" DMX interface met software
€ 206,00
Cuety LPU-1 DMX lichtcontroller
€ 295,00
Airstream DMX bridge draadloze DMX controller
€ 328,00
SDC6 eenvoudige DMX lichtcontroller
€ 59,00
CONTROL6 6-kanaals DMX lichtcontroller
€ 65,00
DMX60 Eenvoudige 6-kanaals DMX lichtcontroller
€ 59,90
SDC-6 6-kanaals DMX controller
€ 71,50
Effect Commander EC-16D Lichteffect controller
€ 69,00
Hexcon DMX controller voor HEX-serie
€ 106,00
DMX Operator 1 DMX lichtcontroller
€ 121,00
Easy 16 DMX lichtcontroller
€ 119,00
Obey 40 DMX lichtcontroller
€ 116,00
DMX-240 DMX lichtcontroller
€ 165,00
SCM-1 Scenemaster DMX controller
€ 299,00

Welke DMX controller past bij mijn verlichting?

De lichtcontroller die je nodig hebt is afhankelijk van de hoeveelheid en het type verlichting dat je wilt kunnen aansturen en de benodigde opties die je ermee wilt kunnen aansturen. Naast je huidige verlichting is het goed om rekening te houden met een mogelijk toekomstige uitbreiding van je lichtset.

DMX controllers zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, ieder met zijn eigen set aan mogelijkheden, uitbreidingsopties en werkwijze. Sommige controllers kunnen bijvoorbeeld movingheads aansturen terwijl andere dit niet kunnen.

De combinatie van het aantal kanalen, de beschikbare functionaliteiten en mogelijke uitbreidingstoepassingen je denkt nodig te hebben leiden uiteindelijk tot een passend systeem waar je veel genot aan zult ervaren. Je wilt je verlichting namelijk optimaal kunnen inzetten om een optimale sfeer te kunnen creëren.

Wanneer koop ik een DMX controller rack versie?

Zit jij niet continu aan de lichtknoppen en wil je een licht controller compact kunnen verwerken in een rack of flightcase, dan is een rack versie zeker aan te bevelen. Bij een rack versie heb je tevens minder last van stof. Een rack versie is vaak minder gebruiksvriendelijk, maar is wel goed in te bouwen waardoor hij minder ruimte in beslag neemt.

Iedere DMX controller heeft zijn eigen kwaliteiten

Voorkeuren voor systemen hangen sterk af van hetgeen wat je ermee wilt bewerkstelligen, waar je prioriteiten liggen en hoe complex je een lichtshow wilt kunnen maken. Bekende merken onder DMX controllers zijn: Showtec, Beamz, American DJ en Chauvet DJ. Ieder merk heeft beperkte- tot geavanceerde systemen voor kleine lichtsets tot grote lichtproducties.

Sommige DMX controllers kun je gebruiken in combinatie met accessoires, welke te vinden zijn in onze lichtsturing categorie. Denk bijvoorbeeld aan een voetcontroller om extra functies mee te kunnen besturen voor gemak of zodra je aan twee handen niet meer voldoende hebt.

Onzeker over het type DMX controller dat je wilt kopen?

Heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste lichtcontroller, neem dan contact op via onze klantenservice of bel direct naar +31 (0) 485 310001 voor deskundig & eerlijk advies. Daarnaast hebben wij een aantal lichtsturing apparaten opgesteld en aangesloten in onze 200m² grote showroom in het Brabantse Cuijk. Kom gerust een keer langs om hier diverse DMX controllers uit te proberen!