Hijsbanden

Showtec Hijsband zwart 1 ton werkende lengte 1m

€5,40

Deze hijsband heeft een werkende lengte van 1 meter en een maximale belasting tot 1 ton. De sling is in meerdere lengtes en sterkte te bestellen.

Showtec Hijsband zwart 1 ton werkende lengte 1,5m

€7,70

Opzoek naar een stevige hijsband? Deze Showtec sling is gemaakt van polyester en heeft een draagkracht van 1 ton. De werkende lengte bedraagt 1,5 meter.

Showtec Hijsband zwart 1 ton werkende lengte 2m

€9,95

Deze hijsband is gemaakt van polyester en wordt veelal in de evenementenbranche gebruikt. De Showrtec Sling heeft een draagkracht tot 1 ton en is 2 meter lang.

Showtec Hijsband zwart 1 ton werkende lengte 3m

€13,50

Opzoek naar sterke hijsbanden? Deze Showtec hijsband heeft een draagkracht tot 1 ton. De werkende lengte bedraagt 3 meter en is ideaal om bijvoorbeeld een truss op te hangen.

Showtec Hijsband zwart 2 ton werkende lengte 1m

€7,40

Deze professionele hijsband heeft een werkende lengte van 1 meter. Op het label staat onder andere dat deze sling tot 2 ton kan dragen. Hierdoor zijn verschillende hijsbanden eenvoudig uit elkaar te houden.

Showtec Hijsband zwart 2 ton werkende lengte 1,5m

€10,70

Hijsbanden of slings worden vaak gebruikt voor het dragen van truss. Deze 1,5 meter hijsband van Showtec heeft een draagkracht van 2 ton.

Showtec Hijsband zwart 2 ton werkende lengte 3m

€21,30

Deze zwarte Showtec hijsband heeft een draagkracht van 2 ton. Met een lengte van 3 meter is deze sling ideaal om in combinatie met een truss te gebruiken.

Hijsbanden (ook wel slings genoemd) zijn eindeloze stroppen waarvan de kern bestaat uit een gesponnen kunststof multifilament garen dat omgeven is door een beschermende mantel. Gezien het feit dat deze stroppen geen einde hebben worden ze ook wel rondstroppen genoemd.

Toepassing van hijsbanden
De meest gebruikte hijsbanden in de evenementenbranche zijn gemaakt van polyester. Deze zijn te herkennen aan een blauw merklabeltje. Hierop staat de belastbaarheid (WLL) vermeld. Slings zijn ideaal voor gebruik in combinatie met trussen. De hoofdbuizen hiervan zijn rond en daardoor wordt de sling nauwelijks beschadigd. Bij andere toepassingen moet er altijd rekening gehouden worden met het feit dat een hijsband door scherp materiaal doorgesneden kan worden.