Bewegend licht

Bewegende lichteffecten zijn een mooie aanvulling op podium verlichting. Wil je een show extra tot leven wekken, dan draagt bewegend licht hier zeker aan bij. Hier ben je aan het juiste adres indien je op zoek bent naar een moving head, scanner, laser, spiegelbol of ander bewegend lichteffect. Het mooie van bewegende lichteffecten is dat ze tegelijkertijd met een DMX controller kunt besturen. Je kunt je creativiteit hierdoor optimaal benutten en geweldig grootse effecten creëren die perfect aansluit op de muziek. Verlichting voor op het podium koop je bij Fritz-Events door onze scherpe prijzen, snelle levering en ruime ervaring in lichtinstallaties.

... Lees meer

Wissel bewegen licht af met lichteffecten en podium verlichting

Probeer het gebruik van bewegend licht op een juiste manier te doseren indien je ze gebruikt tijdens een lichtshow. Het is namelijk belangrijk om ze op de juiste momenten in een show te gebruiken en niet continu te laten bewegen. Bewegend licht wordt namelijk al snel te druk in combinatie met lichteffecten en podium verlichting. Daarnaast is het belangrijk om een goede dynamiek op te bouwen in een lichtshow.

Bewegend licht extra indrukwekkend maken?

Wil je lichtstralen goed zichtbaar maken, dan gebruik je een rookmachine, hazer of fazer. Deze zorgen namelijk dat de lichtstralen weerkaatsen, waardoor de lichtstralen extra goed zichtbaar worden.

Verschil tussen moving heads en scanners

Een moving head en scanner zijn redelijk vergelijkbaar met elkaar. Scanners hebben enkel niet zo’n grote rotatiehoek en de lichtbundel is vaak minder sterk. Zo worden scanners vaker gebruikt in discotheken en kroegen, terwijl moving heads de voorkeur hebben in feesttenten, zalen en buitenpodia.

Advies over passend bewegend licht

Wil jij alles weten over bewegend licht en hoe je het kunt gebruiken om je show nóg dikker aan te kleden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn namelijk al ruim 10 jaar dé expert in licht en kunnen je er daardoor goed mee helpen. Om inspiratie op te doen kun je ook onze 200m2 grote showroom bezoeken in het Brabantse Cuijk. Bestel je toch liever online, koop dan vóór 18.00 uur, dan heb je direct leverbare producten morgen al in huis! Daarnaast is verzending gratis vanaf €75,-.