Zangmicrofoons & spraakmicrofoons

Een zang- & spraakmicrofoon is geschikt voor op het podium of voor andere live situaties waarbij je op zoek bent naar een handheld oplossing voor het versterken van je stem. Voor het entertainen van een grote groep is het namelijk belangrijk om duidelijk verstaanbaar te zijn. In een live setting heb je, in tegenstelling tot een studio-omgeving, te maken met omgevingsgeluiden. Live dynamische- en condensator zangmicrofoons zijn ontwikkeld om omgevingsgeluiden te dempen, zodat enkel je stem wordt versterkt. Een live microfoon zingt minder snel rond en ongewenste geluiden, zoals een drumstel en publiek, pikt de microfoon hierdoor niet tot amper op. Een zangmicrofoon koop je snel en voordelig online bij Fritz-Events!

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €1500
Merken
Toon meer
SM58 dynamische zangmicrofoon
€ 113,00
SM58SE Dynamische zang- en spraakmicrofoon met schakelaar
€ 119,00
XM8500 Dynamische microfoon
€ 27,00
JB 5 dynamische microfoon
€ 24,90
JB10 Dynamische microfoon
€ 49,00
JB 27 Dynamische microfoon met XLR kabel
€ 69,00
VX1800S Dynamische microfoonset in koffer
€ 35,00
PL-08 Dynamische microfoon met 6m kabel
€ 60,15
PGA48-XLR dynamische zang- en spraakmicrofoon
€ 62,00
PGA58-XLR dynamische zang- en spraakmicrofoon
€ 88,00
D5 dynamische zang microfoon
€ 89,00
D5 S Dynamische zang microfoon met schakelaar
€ 102,00
C7 condensator zang- en spraakmicrofoon
€ 230,00
588SDX Dynamische microfoon
€ 95,00
E845S Dynamische zangmicrofoon
€ 107,00
E865 Condensator zangmicrofoon
€ 235,00
KSM9 HS Condensator zang- en spraakmicrofoon zwart
€ 655,00
Beta 58A Dynamische zangmicrofoon
€ 181,00
55SH Dynamische Vintage Elvis microfoon
€ 185,00
Beta 87A Condensator zangmicrofoon
€ 315,00

Live dynamische- of condensator microfoon?

Binnen deze categorie kom je twee typen microfoons tegen, namelijk dynamische- en condensator microfoons. Een condensator microfoon heeft een gevoeliger membraan dan een dynamische microfoon en werkt daarom alleen met 48 volt fantoomspanning. Een condensator microfoon pikt meer omgevingsgeluiden op dan een dynamische microfoon en is daarom geschikt voor minder rumoerig live gebruik. Denk bijvoorbeeld aan singer-songwriters en duo's. Bands maken vaak veel lawaai op het podium en om deze rede werken zij juist vaak met dynamische microfoons. Een dynamische microfoon zingt daarnaast minder snel rond (feedback) en geluiden aan de zij- en achterkant van de microfoon worden maximaal geïsoleerd.

Breed assortiment zangmicrofoons

Wij hebben zeer goedkope tot professionele zangmicrofoons in ons huidige assortiment. Zo hebben wij diverse populaire microfoons van de merken: Shure, Sennheiser, AKG, JB-Systems, DAP, LD-Systems en Audix. De meest populaire microfoon voor op het podium is de Shure SM58.

Bekabelde of draadloze zangmicrofoon?

Een bekabelde zangmicrofoon is nog steeds aanzienlijk veel goedkoper in aanschaf dan draadloze systemen. Dit komt met name omdat een draadloze microfoon een dure ontvanger nodig heeft die het signaal oppikt en uitstuurt naar een mengpaneel of speaker set. Een draadloze microfoon geeft daarnaast al snel een ongewilde ruis of brom op het signaal en je kunt te maken krijgen met storingen in de verbinding. Zolang je geen hinder ervaart van microfoonkabels, dan wordt geadviseerd om te kiezen voor bekabelde zangmicrofoons.

Live zangmicrofoon vs studio microfoon

In een studio heb je geen last van omgevingsgeluid en kans op feedback. Voor radio-, audio- en thuis studio's gebruik je hierdoor eerder een studio microfoon. Deze hebben namelijk een groot membraan en zijn hierdoor ideaal voor onder andere muziek-opnames, podcasts, vlogs en voice-overs. Een studio microfoon neemt namelijk ieder detail van je stem uitstekend op en hiermee krijg je een professioneel, vol en gedetailleerd geluid.

Zangmicrofoons uitproberen?

Wil je ontdekken welke microfoon het beste past bij je stem of situatie? Dit kan door onze 200m2 grote showroom te bezoeken in het gezellige Brabantse Cuijk. Wij hebben namelijk diverse zang- en spraakmicrofoons opgesteld staan die je uitgebreid kunt testen. Wil je liever online je zangmicrofoon of spraakmicrofoon kopen? Door onze brede ervaring kunnen wij je voorzien van eerlijk en deskundig advies. Neem in dit geval contact op met onze klantenservice en wij helpen je er direct mee. Koop je online een spraakmicrofoon, dan is verzending gratis vanaf €75, - en bestel je een beschikbare microfoon vóór 18 uur vandaag, dan heb je hem morgen al in huis!