Shotgun microfoon

Op zoek naar een microfoon die omgevingsgeluiden mooi en helder kunnen opnemen? Bijvoorbeeld om buiten filmopnames te kunnen maken of om de overweldigende reactie van het publiek op te kunnen nemen? Dit doe je door middel van een shotgun-microfoon (ook richtmicrofoon genoemd). Hiermee kun je in een rumoerige omgeving een gesprek verstaanbaar opnemen. Omgevingsgeluiden zullen dan nog steeds hoorbaar zijn maar meer op de achtergrond hoorbaar zijn. Richtmicrofoons worden vaak gemonteerd aan een microfoon hengel (boompole) en zijn dan bedekt met een windkap. Je koopt ze bij Fritz-Events door onze scherpe prijzen, snelle levering en uitstekende service!

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €1500
Merken
MKE 600 shotgunmicrofoon
€ 271,00
VideoMic Pro+ camera microfoon
€ 294,00
Microfooncapsule voor VP89M
€ 619,00
Microfooncapsule voor VP89L
€ 769,00
Microfoon pre-amp voor VP89-serie
€ 349,00
Microfooncapsule voor VP89S
€ 495,00
VP89M Premium shotgun microfoon
€ 915,00
VP89S Premium shotgun microfoon
€ 773,00
VP82 Compacte shotgun microfoon
€ 349,00
VP89L Premium shotgun microfoon
€ 1.079,00

Welke shotgun microfoon is voor mij het meest geschikt?

Wil je erg gericht geluid opnemen en moet je daarbij grote afstanden overbruggen zoals bij een voetbalwedstrijd of een natuuropname? In dit geval kies je voor een shotgun microfoon met een lange interferentiebuis (vanaf 40 cm). Wil je geluiden opnemen waarbij je geen grote afstanden hoeft te overbruggen, zoals bij een interview, dan gebruik je liever een microfoon met een korte interferentiebuis (tot 20 cm). Voor het opnemen van publiek, talkshows en live-concerten gebruik je een interferentiebuis tussen de 20 en 40 cm.

Aanbod shotgun microfoons

Bij ons heb je de keuze om een pre-amp en microfooncapsule los te kopen. Heb je nog geen pre-amp en microfooncapsule, dan koop je ze uiteraard gecombineerd om kosten te besparen en voor het gemak. Wij hebben vier uitvoeringen van het merk Shure. Één daarvan is een goedkopere compacte variant en de andere drie zijn premium varianten met een korte-, middel- en lange interferentiebuis.   

Vragen over shotgun microfoon of accessoires?

Nog niet overtuigd welke shotgun microfoon voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact op met onze klantenservice. Door de juiste vragen te stellen weten wij jou namelijk eerlijk den deskundig advies te geven waar je verder mee kunt. Ben je daarna nog niet overtuigd, dan kun je de richtmicrofoon bij onze 200 m2 grote showroom komen uitproberen. Besluit je online te kopen, dan betaal je geen verzendkosten en bestel je vóór 18.00 uur voorradige producten, dan heb je ze morgen al in huis!