DJ Controller

Een dj controller, ook midi- of pad controller genoemd, kun je zien als een compacte variant van een dj set. Zo is de layout van een dj controller evenredig met die van een dj set. In het midden beschikken ze vaak over een twee of vier kanaals dj mixer en aan weerszijden bevinden zich twéé tabletops. In tegenstelling tot een dj set is een dj controller lichter, mobieler en goedkoper. Het zijn namelijk geen drie losse analoge onderdelen, maar slechts één digitale controller die je gemakkelijk en snel kunt vervoeren in een passende dj controller flightcase.

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €3000
Merken
DDJ-200 dj controller
€ 159,00
DDJ-FLX4 dj-controller
€ 305,00
DDJ-REV1 dj controller
€ 284,00
DDJ-REV7 dj controller
€ 1.799,00
DDJ-800 dj controller
€ 999,00
XDJ-XZ dj controller
€ 2.429,00
XDJ-RR dj controller
€ 1.135,00
XDJ-RX3 dj controller
€ 2.049,00
OMNIS-DUO dj-controller
€ 1.599,00
Mixon 8 Pro 4-kanaals DJ-controller voor Serato & djay
€ 1.245,00
DDJ-FLX6-GT dj-controller
€ 619,00
OPUS-QUAD 4-kanaals dj-controller
€ 2.999,00
DDJ-FLX10 dj-controller
€ 1.619,00
DDJ-REV5 dj-controller
€ 1.099,00

Dj controller: boordevol functies

Belangrijke functies die je vaak terug ziet in het mixer gedeelte van een dj controller zijn een driebands EQ, high- en/of low pass filter, crossfader en kanaalfader. Aan weerszijden bevinden zich twéé dj draaitafels of CD-spelers met een groot jogwheel, performance pads, pitcher en eventueel een schermpje waarop je info over je track kunt aflezen.

Hoe muziek afspelen met dj controller?

Een dj controller communiceert met je laptop via een USB kabel. Met een softwaresysteem, zoals Serato, Traktor of Rekordbox, selecteer je muziek en kun je alle denkbare functies besturen die op een professionele dj set te vinden zijn. Sommige dj controllers kunnen enkel standalone werken en daarvoor gebruik je een usb-stick of SD-kaart met MP3- of WAVE bestanden om muziek mee af te kunnen spelen. In de software kun je vervolgens hot cues zetten, loops instellen en een volledige playlist creëren die je kunt gaan draaien.

Effecten toevoegen aan dj controller

Afhankelijk van het type controller kun je externe effecten, microfoons, platenspelers en tabletops aansluiten. Daarmee ben je vrijer om je creatieve ideeën nog beter tot uiting te kunnen brengen.

Dj controller accessoires

Systemen binnen deze categorie zijn geschikt voor drive-in dj's die de controller direct willen aansluiten op actieve speakers, maar ook voor dj's die op grotere feesten draaien en direct een XLR- of Tulp signaal willen uitsturen naar een mengpaneel. Uiteraard bezitten al onze dj controllers een uitgang voor je dj koptelefoon.

Advies bij aanschaf dj controller

Wil je graag een dj controller kopen, maar heb je niet de kennis en ervaring in huis om de juiste keuze te kunnen maken? Wij helpen je er dan graag mee door onze affiniteit en brede ervaring op het gebied van dj gear. Zo kun je contact opnemen met onze klantenservice en kun je onze showroom bezoeken in het Brabantse Cuijk voor een demonstratie.