Harpsluitingen

Showtec Harpsluiting 4,75T met borstboutsluiting zwart

€9,95

Bij het ophangen van trussen wil je zeker zijn dat ze stevig hangen, gebruik daarom degelijke harpsluitingen zoals deze van het merk Showtec. Deze harp is uitgevoerd met een borstboutsluiting.

Showtec Harpsluiting 1,0T met moerboutsluiting

€2,95

Harpsluiting voor het bevestigen aan steels en takels.

Adam Hall Harp met moerbout sluiting 3,25T

€12,75

Stevige harp voorzien van moerbout sluiting. De maximale toelaatbare last van deze harp is 3,25T.

Showtec Harpsluiting 3,2T met moerboutsluiting

€6,50

Harpsluiting voor het bevestigen aan steels en takels.

Een harpsluiting (in het Engels Shackle genoemd) is een stalen verbindingselement waarmee andere hijsgereedschappen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Deze harpsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en afmetingen.

Modellen
De meest gebruikte modellen in de evenementenindustrie zijn de harpsluiting met borstbout en de harpsluiting met moerbout. Het eerste type wordt het meest toegepast. Deze kan immers het snelst open en dicht wordne gemaakt. Een ander voordeel van de harpsluiting met borstbout is dat deze maar uit 2 onderdelen bestaat. Voor toepassingen waarbij de sluiting langdurig wordt gebruikt of waarbij maximiale veiligheid vereist is (denk aan bewegende trussen) is een harp met moerbout beter. 

Belastbaarheid 
Vaak gebruiken we in de evenementenbranche harpsluitingen met een belastbaarheid van 2 ton of hoger. Op de sluiting zelf dient altijd de maximale belastbaarheid (SWL of WLL) te worden vermeld.