Harpsluitingen

Showtec Harpsluiting 4,75T met borstboutsluiting zwart

€11,25

Bij het ophangen van trussen wil je zeker zijn dat ze stevig hangen, gebruik daarom degelijke harpsluitingen zoals deze van het merk Showtec. Deze harp is uitgevoerd met een borstboutsluiting.

Showtec Harpsluiting 3,25T met borstboutsluiting zwart

€7,00

Bij het ophangen van trussen aan takels of steels moet je zorgen voor een degelijke verbinding, dit doe je bijvoorbeeld met deze Showtec harpsluiting die geschikt is tot een belasting van 3250kg.

Showtec Harpsluiting 2,0T met borstboutsluiting zwart

€4,25

Deze harpsluiting is geschikt tot een werklast van maximaal 2000kg. Hij is voorzien van een borstboutsluiting zodat je gegarandeerd een degelijke bevestiging hebt. De harp is gekeurd met veiligheidsfactor 6.

Showtec Harpsluiting 1,0T met moerboutsluiting

€2,95

Harpsluiting voor het bevestigen aan steels en takels.

Adam Hall Harp met moerbout sluiting 3,25T

€12,75

Stevige harp voorzien van moerbout sluiting. De maximale toelaatbare last van deze harp is 3,25T.

Showtec Harpsluiting 6,5T met borstboutsluiting

€14,30

Deze harpsluiting van Showtec kan maar liefst een werklast van 6500 kilo aan. Hij is ideaal om trussen mee op te hangen en heeft een borstboutsluiting.

Een harpsluiting (in het Engels Shackle genoemd) is een stalen verbindingselement waarmee andere hijsgereedschappen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Deze harpsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en afmetingen.

Modellen
De meest gebruikte modellen in de evenementenindustrie zijn de harpsluiting met borstbout en de harpsluiting met moerbout. Het eerste type wordt het meest toegepast. Deze kan immers het snelst open en dicht wordne gemaakt. Een ander voordeel van de harpsluiting met borstbout is dat deze maar uit 2 onderdelen bestaat. Voor toepassingen waarbij de sluiting langdurig wordt gebruikt of waarbij maximiale veiligheid vereist is (denk aan bewegende trussen) is een harp met moerbout beter. 

Belastbaarheid 
Vaak gebruiken we in de evenementenbranche harpsluitingen met een belastbaarheid van 2 ton of hoger. Op de sluiting zelf dient altijd de maximale belastbaarheid (SWL of WLL) te worden vermeld.