Analoog Mengpaneel

Een analoog mengpaneel, ook analoge mixer, PA mixer, mengtafel of audiomixer genoemd, blend verschillende audiobronnen tot één overzichtelijk geheel. Dit komt omdat een mengpaneel je in staat stelt om het volume en de EQ van ieder kanaal individueel te bepalen. Analoge mengpanelen zijn in het bezit van XLR- en jack-ingangen, waardoor je er ieder instrument en microfoon op aan kunt sluiten. Vervolgens zorg je dat er een fijne mix aan geluiden ontstaat (volume verhoudingen, EQ instellingen, galm etc.) en deze stuur je vervolgens uit naar een passende speaker installatie. Wil je een scherp geprijsde analoge PA mixer of toch liever een digitaal mengpaneel? Deze koop je met uitstekende service snel en voordelig online bij Fritz-Events.

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €3000
Merken
Toon meer
MPX6 6-kanaals mengpaneel en mediaspeler
€ 259,00
MPX8 8-kanaals PA mixer en mediaspeler
€ 299,00
Notepad-8FX PA mixer met effecten
€ 155,00
Notepad-12FX PA mixer met effecten
€ 197,00
Notepad-5 PA mixer
€ 125,00
EFX8 8-kanaals analoge mixer met effecten
€ 399,00
EFX12 12-kanaals analoge mixer met effecten
€ 525,00
EPM6 6-kanaals analoge mixer
€ 298,00
EPM8 8-kanaals analoge mixer
€ 369,00
EPM12 12-kanaals analoge mixer
€ 379,00
ZED-6 analoge mixer
€ 135,00
ZED-6FX analoge mixer met effecten
€ 205,00
VIBZ 6 6-kanaals PA-mixer
€ 124,00
VIBZ 6D 6-kanaals PA-mixer met effecten
€ 174,00
VIBZ 8DC 8-kanaals PA-mixer met effecten en compressor
€ 228,00
VIBZ 10C 10-kanaals PA-mixer met compressor
€ 198,00
VIBZ 12DC 12-kanaals PA-mixer met effecten en compressor
€ 298,00
StudioLive AR8c analoge mixer met 8x4 USB audio interface
€ 429,00
StudioLive AR12c analoge mixer met 14x4 USB audio interface
€ 525,00
StudioLive AR16c analoge mixer met 18x4 USB audio interface
€ 595,00

Divers aanbod analoge mengpanelen

Bij ons kun je terecht voor een goedkoop mengpaneel voor in je hobby- of repetitieruimte tot professionele high-end PA mixers voor het mixen van complete bands, koren en voor een professionele audio studio's. Mengpaneel fabrikanten, zoals Soundcraft en Allen & Heath hebben een breed aanbod van kleine goedkope ontwerpen tot dure en uiterst betrouwbare systemen.

Mogelijkheden van een analoog mengpaneel

Bijna ieder mengpaneel is voorzien van fantoomspanning voor condensatormicrofoons. Hierdoor kun je ieder type XLR- en Jack aansluiting op je PA mixer aansluiten. Het gemixte signaal kun je vervolgens doorsturen naar speakers middels XLR uitgangen, maar je hebt ook de keuze om het geluid te beluisteren door middel van een koptelefoon. Een mengpaneel stelt je in staat om kanalen individueel van elkaar te beluisteren zonder dat dit invloed heeft op het gezamenlijke geluid dat wordt uitgestuurd naar je speakers. Dit stelt je in staat om de EQ (klankkleur) van een individueel kanaal tijdens de show aan te passen zonder last te hebben van de andere kanalen. Geluiden kun je tevens pannen naar links of rechts voor een mooi stereo geluid.

Additionele opties van een uitgebreid analoog mengpaneel

Een uitgebreide PA mixer heeft naast de normale Jack- en XLR uitgangen die naar de versterker(s) gaan, extra uitgangen, zoals: AUX, USB of FireWire. Daarnaast heeft een duurdere PA mixer vaak de optie om galm en reverb aan je microfoons toe te voegen.

Aantal kanalen van een analoog mengpaneel

Bij de keuze van een analoog mengpaneel is het belangrijk om na te gaan hoeveel microfoons en instrumenten je wilt aansluiten. Elke microfoon wil je apart kunnen inregelen en ook het volume wil je per microfoon kunnen regelen. Hiervoor zijn de schuiven (faders) onderaan de audiomixer. Daarnaast is het belangrijk om 2 kanalen te reserveren per keyboard om een mooi stereo geluid te kunnen realiseren. Bij sommige compacte mixers zijn de faders vervangen voor draaiknopjes.

Advies over mengpanelen

Wil ik een analoog mengpaneel of een digitale? Welke functies moet hij hebben? Hoeveel kanalen? Het zijn allemaal veel voorkomende vragen waar wij je bij kunnen helpen zodat jij een mengpaneel aanschaft dat past bij jouw toepassing. Neem gerust contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag!