Digitaal Mengpaneel

Een digitaal mengpaneel, ook digital(e) mixer of digitale mengtafel genoemd, is tegenwoordig erg populair voor het mengen van verschillende audiobronnen om tot een mooi klinkend eindresultaat te komen. Een digitaal mengpaneel heeft veel voordelen ten opzichte van een analoog mengpaneel. Zo hebben ze minder faders en knoppen nodig om hetzelfde aantal kanalen te kunnen besturen. Ze zijn niet alleen compacter, maar ze bieden ook steeds meer softwarematige effecten, zoals digitale EQ regeling, reverb, chorus en delays. Ten slotte kun je een digitaal mengpaneel tegenwoordig al snel met je mobiel of tablet besturen en zijn ze geschikt voor in-ear monitoring. Een digitaal mengpaneel kopen doe je snel en voordelig online bij Fritz-Events.

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €6000
Merken
Ui12 digitaal mengpaneel
€ 349,00
Ui16 digitaal mengpaneel
€ 559,00
SQ5 digitaal mengpaneel
€ 3.695,00
SQ6 digitaal mengpaneel
€ 4.349,00
QU-16 digitale mixer
€ 2.398,00
QU-24 digitale mixer
€ 3.149,00
QU-32 digitale mixer
€ 3.890,00
Ui24R digitaal mengpaneel
€ 999,00
TouchMix-8 Compact digital mixer
€ 1.299,00
SQ7 digital mixer
€ 5.675,00
TouchMix-30 Pro digitaal mengpaneel
€ 2.399,00
TouchMix-16 digitaal mengpaneel
€ 1.749,00
StudioLive 32SC digitale mixer
€ 2.319,00
CQ-18T compacte digitale mixer
€ 1.049,00
CQ-12T compacte digitale mixer
€ 799,00
CQ-20B compacte digitale stagebox mixer
€ 899,00
StudioLive 16.0.2 USB digitale mixer met 18x16 USB audio interface
€ 929,00

Allen & heath digitaal mengpaneel

Een populair digitaal mengpaneel voor bands is de Allen & Heath SQ serie. Hiermee kun je namelijk een gepersonaliseerde mix maken voor meerdere personen waarbij je gebruik kunt maken van maximaal 48 kanalen die je met meerdere tablets en mobieltjes kunt besturen via een WIFI verbinding. Door er een laptop op aan te sluiten kun je vervolgens al je repetities en optredens opnemen, mixen en masteren. Daarnaast kun je de instellingen van iedere repetitie of optreden opslaan en terugroepen.

Het display van een digitaal mengpaneel

Vanuit het display van een digitaal mengpaneel zijn vrijwel alle zaken te regelen. Je bepaalt welke layer actief is, maar ook de effecten, zoals de instellingen voor dynamische processors, compressors en equalizers. Het scherm vormt dus een uitermate belangrijk onderdeel van een digitale mixer. Een ander handigheidje van dit soort apparaten is dat je instellingen kunt opslaan. Ben je dus een vaste technicus van een bepaalde band of orkest, dan kun je simpel bij elk optreden je instellingen van de vorige mix terughalen. En dat scheelt een boel werk.

Bestuur een digitaal mengpaneel met tablet

Er zijn ook diverse digitale mengpanelen te verkrijgen die enkel met een tablet, zoals een iPad, te besturen zijn. De faders zijn hierbij verdwenen, waardoor het een nog compacter apparaat wordt en vaak ingebouwd kan worden in een 19 inch flightcase. Uiteraard zijn de fysieke ingangen voor microfoons, instrumenten en andere audiobronnen nog gewoon aanwezig. Soundcraft heeft een aantal van dit soort mengpanelen ontwikkeld. Ze lijken vaak meer op een stagebox dan op een mixer, aangezien je vrijwel alles behalve de aansluitingen op een tablet regelt.

Hulp nodig bij kopen van digitaal mengpaneel?

Een digitale mixer is vaak wat ingewikkelder om te bedienen dan een analoge mixer. Al is dat ook maar net aan wie je het vraagt. Wat voorop staat is dat je er wel een stuk meer functionaliteiten voor terug krijgt. Desalniettemin is het goed voor te stellen dat je met vragen zit over een bepaald digitaal mengpaneel of dat je advies wilt. Neem dan snel en gemakkelijk contact op met onze klantenservice. Wij helpen je namelijk graag! Wil je online een digitaal mengpaneel kopen, dan is verzending gratis vanaf €75, - en koop je een voorradig mengpaneel, dan heb je hem morgen in huis indien je vóór 18.00 uur besteld.