Speaker crossover

Elke speaker heeft zijn eigen frequentiebereik. Hierdoor moet het totale audiospectrum opgesplitst worden in bijvoorbeeld lage frequenties en hoge frequenties. Deze inbouw crossovers zorgen ervoor dat elke speaker het juiste frequentiebereik krijgt voorgeschoteld. Zo krijgt de woofer de lage tonen en de hoge frequenties komen bij de tweeter uit. Crossovers worden ook wel scheidingsfilters genoemd. In deze categorie vind je crossovers van merken als JB Systems, Eminence en DAP. Een speaker crossover koop je bij Fritz-Events door onze scherpe prijzen en snelle service!

... Lees meer
Prijs
Min: €0
Max: €150
Merken
F.01U.381.042 SPA Crossover voor ZX1
€ 109,00
CN3 Passieve cross-over 1-weg
€ 6,40
CN6 Passieve cross-over 1-weg
€ 11,50
CN9 Passieve cross-over 2-weg
€ 33,90
CN12 Passieve cross-over 2-weg
€ 45,90

1-, 2- of 3-weg speaker crossover?

Bij het bouwen van een losstaande subwoofer heb je aan een 1-weg crossover voldoende. Wil je een speaker gebruiken in combinatie met een speaker driver of tweeter, dan kom je weg met een 2-weg crossover. Daarnaast kun je voor meer definitie kiezen om frequenties op te delen in 3 groepen en drie typen speakers te gebruiken die apart van elkaar passen bij een specifiek frequentiebereik past. In dit geval gebruik je een 3-weg crossover.

Verschillen in speaker crossovers

Je kunt kiezen tussen een crossover van JB Systems, DAP of Eminence. DAP en JB Systems hebben voornamelijk budgetmodellen en Eminence is meer georiënteerd op het leveren van kwaliteitsproducten. Kies voor de juiste frequentieverdeling die past bij de componenten die je via de crossover met elkaar wilt verbinden. Niet alleen speaker crossovers, maar ook overige speaker onderdelen vind en bestel je bij Fritz-Events.

Vragen over het gebruik van speaker crossovers?

Wij zijn al ruim 10 jaar dé specialist in geluid. Wij kunnen je dan ook als geen ander eerlijk en deskundig advies geven op het gebied van speaker onderdelen en speaker crossovers. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag! Koop vandaag nog voor 18.00 je componeneten, dan heb je voorradige producten morgen al in huis. Daarnaast is verzending gratis vanaf €75, -.