Speaker

Wil je speakers kopen die geschikt zijn voor evenement locaties of voor professioneel gebruik, dan kunnen wij je hier uitstekend mee helpen. Actieve en passieve luidsprekers en subwoofers tot professionele studio monitor speakers bestel je namelijk snel en voordelig online bij Fritz-Events met een geweldige service. Er is een degelijk verschil tussen installaties voor een thuissituatie en installaties voor publiek. Voor een eerlijk en deskundig advies neem je contact op met onze klantenservice. Wij denken namelijk graag mee voor een passende oplossing.

... Lees meer

Speaker installatie kopen?

Bij het kopen van speakers of een speaker installatie is het belangrijk om rekening te houden met de functie van de installatie, de grootte van de ruimte en de omvang van het publiek. Zo vind je bij ons kleine speakersets voor drive-in dj's en solo artiesten tot grote line array speakers voor op festivals en in feesttenten. Ook voor in je studio hebben we een breed aanbod eerlijk en neutraal klinkende studio monitor speakers voor ieders budget (goedkoop tot professioneel).

Actieve of passieve luidsprekers?

Het verschil tussen een actieve- en passieve speakers/subwoofers heeft niets te maken met kwaliteitsverschil of geluidsterkte. Een actief systeem is uitgerust met een ingebouwde versterker en een passief systeem niet. Dit wil zeggen dat een actief systeem werkt door een bijgeleverde kabel in het stopcontact te steken en muziek af te spelen door je afspeelapparaat (mengpaneel, mixer, geluidskaart of laptop) met een XLR of Jack kabel in te pluggen. Doordat een passief systeem een externe versterker nodig heeft, wordt de stroom én het geluid vanuit de versterker middels een speaker connector (SpeakON) met de kast verbonden. Bij een passief systeem verbind je een afspeelapparaat via de versterker naar de speaker en prik je niet direct in op de speaker kast.

Speakers uitproberen?

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een speaker te beoordelen op basis van specificaties en online referenties. In onze webshop in het Brabantse Cuijk kun je diverse sets uitproberen om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Voor telefonisch advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij denken namelijk graag met je mee.