Speaker

Speaker type

Het type luidspreker waarvoor je kiest is erg situatie afhankelijk. Ben je zelf muziek aan het produceren, dan wil je een eerlijk, neutraal geluid en kies je al snel voor een studiospeaker. Ben je op zoek naar een mooi klinkend geluid om thuis muziek op af te kunnen spelen, dan zal een speakerset de beste gebruikerservaring geven. Bij een evenement waarbij het geluid vooral goed moet kunnen worden verspreidt over de bezoekers, gebruik je een actieve of passieve speaker met/zonder subwoofer(s) of je gebruikt een line array installatie.

Actieve of passieve speaker/subwoofer combinatie?

Het verschil tussen een actieve- en passieve speaker of subwoofer heeft niets te maken met kwaliteitsverschil of geluidsterkte. Een actief systeem is uitgerust met een ingebouwde versterker en een passief systeem niet. Dit wil zeggen dat een actief systeem werkt door een bijgeleverde kabel in het stopcontact te steken en muziek af te spelen door je afspeelapparaat (mengpaneel, mixer, geluidskaart of laptop) met een XLR of Jack kabel in te pluggen. Doordat een passief systeem een externe versterker nodig heeft, wordt de stroom én het geluid vanuit de versterker middels een speaker connector (SpeakON) met de kast verbonden. Bij een passief systeem verbind je een afspeelapparaat via de versterker naar de speaker en prik je niet direct in op de speaker kast.

Speaker vergelijken?

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een speaker te beoordelen op basis van specificaties en online referenties. Wij hebben een 200m2 grote showroom, waarbij je verschillende speakers met elkaar kunt vergelijken, om zo een weloverwogen en juiste keuze te kunnen maken die is toegespitst op jouw smaak en beleving. Onze showroom is 6 dagen per week open, is gelegen in het gezellige Brabantse Cuijk en wij helpen je graag met het geven van een eerlijk en deskundig advies. Voor advies per mail of telefoon kun je contact opnemen met onze klantenservice. Bestel je online, dan is verzending gratis vanaf €75, - en bestel je voor 18.00 uur, dan heb je de voorradige luidspreker(s) morgen al in huis!