Stagebox

Stageboxes zien we veelal terug op podia waar bandjes optreden. Een stagebox maakt het mogelijk om diverse microfoons en instrumenten door een multikabel naar de PA mixer te sturen. Er zijn ook stageboxes welke zijn voorzien van uitgangen waar bijvoorbeeld vloermonitors op aan te sluiten zijn.

... Lees meer

De juiste stagebox

Voor het maken van de juiste keus, is het belangrijk te weten wat je op de stagebox aan wilt sluiten. Hoeveel in- en uitgangen heb je nodig? Bij een kant- en klare stagebox zijn de chassisdelen al ingebouwd. Het getal voor de "/" duidt het aantal ingangen aan. Het getal achter de "/" laat je zien hoeveel uitgangen er zijn ingebouwd. Wanneer er geen standaard stagebox is die aan je wensen voldoet, kun je kiezen voor een lege stagebox. Deze stageboxes zijn voorzien van D-holes waar je chassisdelen naar wens in kunt monteren.

Inbouw stagebox

Op locaties met een vast podium zoals theaters en zalen, kan een inbouw stagebox erg praktisch zijn. Deze inbouw stageboxes zijn te verwerken in het podium en open te klappen op het moment dat je ze gaat gebruiken.