Microfoons

Wil je een microfoon kopen en heb je behoefte aan eerlijk, deskundig advies? Wij hebben een breed aanbod microfoons die je snel en voordelig online kunt bestellen met een geweldige service. Wij denken namelijk graag met je mee. Zo hebben wij veel ervaring en kennis over ieder type microfoons, van studiomicrofoons tot draadloze microfoons voor op het podium.

... Lees meer

Shure, AKG of Sennheiser microfoon?

Shure is het meest bekende merk op het gebied van microfoons. Zo hebben zij immens populaire systemen, zoals de Shure SM58 voor live zang en de SM7B voor studio opnames. Ondanks deze populariteit doen andere merken, zoals Sennheiser, AKG en LD Systems, niet onder aan de microfoons van Shure. 

Microfoon toepassingen

Iedere toepassing heeft wel zijn eigen microfoon. Zo heb je spraakmicrofoons, zangmicrofoons, instrumentmicrofoons en theatermicrofoons. De spraak- en zangmicrofoons spreken voor zichzelf. Maar ook daarin heb je veel varianten die net weer anders klinken of er anders uitzien. Denk bijvoorbeeld aan handhelds, maar ook aan headsets, draadloze microfoons, USB microfoons, studiomicrofoons en zwanenhalsmicrofoons.

Instrumentmicrofoons

Instrumentmicrofoons zijn over het algemeen gericht op een specifiek instrument. Je hebt bijvoorbeeld drummicrofoons, (bas)gitaarmicrofoons, saxofoonmicrofoons en zo is voor ieder instrument wel een type microfoon te noemen.

USB microfoons

Wat tegenwoordig ook steeds bekender wordt is de USB microfoon. Deze wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld podcasts, studiowerk of door youtube vloggers. Ook speciale Android & IOS microfoons zien we steeds vaker. Zo kun je hoogwaardige audio direct op je telefoon opnemen. 

Richtkarakteristieken van microfoons

De meest gangbare richtkarakteristieken zijn Omni-directioneel, cardioïde, supercardioïde en bi-directioneel. Het is belangrijk dat je de microfoon koopt met het juiste karakter. Een korte uitleg over de vier richtkarakteristieken: 

  • Omni-directioneel: neemt geluid in elke richting op. Gevaar voor feedback (rondzingen). 
  • Cardioïde: opname van voren. Ideaal voor live-gebruik, kans op feedback klein.
  • Supercardioïde: neemt nog krachtiger op naar voren, maar reageert ook op geluid van achter. Pas op met monitors. 
  • Bi-directioneel: even hard van voren als van achteren. Bijvoorbeeld twee zangers tegenover elkaar of tussen twee toms in. 

Microfoon kopen?

Wil je een microfoon kopen, maar ben je nog niet zeker van je keuze? Neem dan snel contact op met de klantenservice van Fritz-Events. Wij kunnen je professioneel en vakkundig helpen bij het bestellen van de juiste microfoon, zodat je achteraf zeker geen spijt zal hebben.