Microfoons

Ben je snel op zoek naar een scherp geprijsde microfoon? Fritz-Events heeft een breed aanbod goedkope en professionele zang- en instrument microfoons voor je studio, repetitieruimte, podium, podcast en sportschool. Daarnaast hebben wij diverse microfoon accessoires en onderdelen. Heb je behoefte aan eerlijk en deskundig advies? Laat je dan bij ons informeren en koop je gewenste producten snel en voordelig online. Zo is verzending gratis vanaf €75, - en bestel je een beschikbare microfoon vóór 18 uur, dan heb je hem morgen al in huis!

... Lees meer

Assortiment microfoons

Er zijn veel verschillende microfoons, zowel in vorm en toepassing als in werkwijze en merk. Je vindt bij ons bijvoorbeeld Shure, Sennheiser, LD Systems, Lewitt en vele andere merken. Zo heb je bijvoorbeeld een dynamische microfoon zoals de populaire SM58 van Shure. Deze sluit je aan door middel van een XLR-kabel, en dan werkt hij.

Er zijn ook condensator microfoons zoals de Shure Beta 87A. Voor deze microfoons heb je een speciale voeding nodig, fantoomvoeding genaamd. De meeste mengtafels hebben daar een mogelijkheid voor, maar er zijn ook losse voedingen beschikbaar.

De werking van deze types microfoons is dus totaal anders, wat resulteert in verschillende specificaties. Ook zijn er draadloze microfoons. Deze werken met batterijen of een accu en een ontvanger. Met deze microfoon kun je vrij rondlopen en kun je niet over de kabel struikelen.

Toepassingen microfoons

Iedere toepassing heeft wel zijn eigen microfoon. Zo heb je spraakmicrofoons, zangmicrofoons, instrumentmicrofoons en theatermicrofoons. De spraak- en zangmicrofoons spreken voor zichzelf. Maar ook daarin heb je veel varianten die net weer anders klinken of er anders uitzien. Denk bijvoorbeeld aan handhelds, maar ook aan headsets, draadloze microfoons, USB microfoons, studiomicrofoons en zwanenhalsmicrofoons. 

Instrumentmicrofoons zijn over het algemeen gericht op een specifiek instrument. Je hebt bijvoorbeeld drummicrofoons, (bas)gitaarmicrofoons, saxofoonmicrofoons en zo is voor ieder instrument wel een type microfoon te noemen. 

Wat tegenwoordig ook steeds bekender wordt is de USB microfoon. Deze wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld podcasts, studiowerk of door youtube vloggers. Ook speciale Android & IOS microfoons zien we steeds vaker. Zo kun je hoogwaardige audio direct op je telefoon opnemen. 

Richtkarakteristieken van microfoons

De meest gangbare richtkarakteristieken zijn Omni-directioneel, cardioïde, supercardioïde en bi-directioneel. Het is belangrijk dat je de microfoon koopt met het juiste karakter. Een korte uitleg over de vier richtkarakteristieken: 

  • Omni-directioneel: neemt geluid in elke richting op. Gevaar voor feedback (rondzingen). 
  • Cardioïde: opname van voren. Ideaal voor live-gebruik, kans op feedback klein.
  • Supercardioïde: neemt nog krachtiger op naar voren, maar reageert ook op geluid van achter. Pas op met monitors. 
  • Bi-directioneel: even hard van voren als van achteren. Bijvoorbeeld twee zangers tegenover elkaar of tussen twee toms in. 

Advies nodig bij het kopen van een microfoon?

Koop je microfoon nu bij Fritz-Events! Weet je niet zeker welke het beste is voor jouw toepassing? Of is er iets kapot en wil je graag een vervangend onderdeel of reparatie? Neem dan snel contact op met de klantenservice van Fritz-Events. Wij kunnen je professioneel en vakkundig helpen bij het bestellen van de juiste microfoon, zodat je achteraf zeker geen spijt zal hebben!