Theaterdoeken

Theaterdoeken of backdrops worden vaak toegepast in de licht- en geluidsbranche. We komen ze natuurlijk tegen in theaters, maar ook bij drive-in shows, toneelverenigingen of cafés. Wij verkopen zeer uiteenlopende theaterdoeken. 

Theaterdoeken
Theaterdoeken zijn vaak gemaakt van molton stof. De dikte hiervan wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Er zijn doeken van 130 gram per vierkante meter en doeken waarbij dit gewicht 300 gram is. De meeste theaterdoeken zijn voorzien van ringen om het ophangen te vereenvoudigen. We verkopen echter ook losse meters stof om zelf een theaterdoek te kunnen maken.

Gaasdoeken
Ook voor gaasdoeken kun je bij Fritz-Events terecht. Gaasdoeken zijn gemaakt van gaasweefsel of PVC. Ze worden gebruikt bij festivals als decor, maar ook voor het afschermen van bijvoorbeeld een evenement kun je gaasdoek gebruiken. Je kunt er vaak nauwelijks doorheen kijken en bovendien is het windbrekend.

Sterrendoeken
Sterrendoeken zijn theaterdoeken die voorzien zijn van LED's. Door witte LED's in een donker doek te maken, creëer je een soort sterrenhemel, vandaar de naam sterrendoek. Er zijn echter ook een heleboel doeken waarbij gekleurde LED's zijn gebruikt, in plaats van witte. Sterrendoeken worden soms geleverd met statieven.

Stretchdoeken
Als je op zoek bent naar doek wat je nog een beetje kunt uitrekken, kijk dan even naar onze stretchdoeken. Ze hebben een vaste maat en kunnen zodoende opgespannen worden in bijvoorbeeld een trussframe. Er zijn verschillende vormen stretchdoeken leverbaar.

Lichtdoeken
In de categorie lichtdoeken staan verschillende doeken waar zoveel LED's in zijn verwerkt dat je er complete lichtshows mee kunt maken.

Bevestigingsmaterialen
Om de diverse doeken te bevestigen hebben we allerlei bevestigingsmateriaal voor theaterdoeken in ons assortiment. Een populair product is de Showtec backdrop ophanghaak. Met deze haak hang je in no-time een compleet theaterdoek op.