Lichtstatieven

Ook voor lichtstatieven laat Fritz-Events je niet hangen! Bij ons vind je verschillende maten en varianten, en je hebt ze ook nog eens snel in huis! Bestel jouw lichtstatief vandaag nog bij Fritz-Events!

... Lees meer

Assortiment lichtstatieven

Er zijn veel verschillende lichtstatieven, maar je kan ze indelen in drie categorieën. Zo heb je de eenvoudige statieven met een paal op een driepoot, maar je hebt ook een T-bar. Deze heeft een afneembare horizontale balk op het statief, waar doorgaans 4 lampen of effecten aan gehangen kan worden. Dit worden ook wel een normaal lichtstatief genoemd.

Dan heb je wind-upstatieven. Hier zit een mechanisme in waardoor je hem omhoog kan draaien met de handratel. Hierdoor ben je extreem krachtig! Sommige wind-upstatieven kunnen 300kg tot wel 6 meter hoogte brengen!

Ten slotte heb je ook nog de vloerstatieven. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze bestemd om lampen stevig op de vloer te kunnen zetten. Bij sommigen moet je deze monteren waar normaal de haak of coupler zou zitten, maar bij anderen kun je de coupler vastklemmen op het vloerstatief. 

Alle statieven in deze categorie zijn bedoeld voor lampen of truss. Statieven bedoeld voor speakers vind je in de categorie speakerstatieven

Welk lichtstatief past bij mij?

Al die keuzes maakt het wellicht lastig om een lichtstatief te kopen. Al die verschillende hoogtes, werklasten, types en merken. Je wil een lichtstatief bestellen, maar welke gaat het worden? Om die vraag te beantwoorden hebben we enkele gegevens nodig. Daarna kunnen we gericht de statief bepalen die het beste bij jouw past! Spreken we je snel in de winkel, per mail of telefonisch?  Wij staan graag voor je klaar met onze vriendelijkheid, passie en natuurlijk kennis van zaken. De koffie staat niet voor je klaar, die wordt vers voor je gezet!