Digitale PA mixers

QSC TouchMix-8 digitale mixer

€833,00

Laat je niet misleiden door de afmetingen van deze QSC TouchMix-8 digitale mixer. Hij is klein en compact, maar biedt de goede geluidskwaliteit en uitgebreide mogelijkheden van 's werelds bekendste, grote mengtafels. En hij is ook nog eens betaalbaar.

DAP GIG-202 TAB digitale PA mixer

€649,00

Maak kennis met de DAP GIG-202 TAB. Dit is de allereerste volledig digitale mixer uit de GIG-serie van DAP. Hij heeft 16 XLR/Jack mono-ingangen en 4 stereo-ingangen die allen uitgerust zijn met gate, compressor en 4-bands equalizer.

Soundcraft Ui12 Digitale mixer met wifi

€249,00

Als je alles via een tablet kunt bedienen, waarom zou je dan nog faders gebruiken? Zo iets moet Soundcraft gedacht hebben toen ze deze Ui12 ontwierpen. Een degelijke stagebox met 8 XLR/Jack ingangen, 1x Line-ingang, diverse uitgangen en WIFI.

Soundcraft Ui16 Digitale mixer met wifi

€389,00

Op deze Soundcraft Ui16 zit geen enkele fader, toch is het een werkelijk geniaal product. Hij is onder andere voorzien van 4 AUX-uitgangen, 2 Master uitgangen en 12 mono-ingangen. Allemaal te bedienen via een tablet, smartphone of PC!

Soundcraft Ui24R Digitale mixer met wifi

€749,00

De Soundcraft Ui24R is de derde mixer uit de Ui-serie, naast de Ui12 en Ui16. Het is een digitale 19 inch mixer en multi-track recorder die je via 10 devices kunt bedienen via ethernet of WIFI. De Soundcraft Ui24R is het ultieme systeem!

Allen & Heath SQ-5 Digitale mixer

€2.444,00

De Allen & Heath SQ-5 is een compacte digitale mixer. Hij is voorzien van lokale in- en uitgangen zodat hij standalone kan worden ingezet, maar beschikt ook over een SLink poort zodat je tot wel 48 microfooningangen kunt bedienen.

Allen & Heath SQ-6 Digitale mixer

€3.215,00

De Allen & Heath SQ-6 is een waanzinnige 48-kanaals digitale mixer. Hij is geschikt voor talloze gebruikers zoals bands, opnamestudio's, kerken en AV verhuurbedrijven. De SQ-6 beschikt over 25 gemotoriseerde faders en 12 stereo uitgangen.

Allen & Heath SQ-7 Digitale mixer

€4.290,00

De SQ-7 is de grotere broer van de populaire SQ-5 en SQ-6 digitale mengtafels van Allen & Heath. Een prachtige tafel met maar liefst 33 faders. Dankzij de 6 layers heb je de beschikking over 192 fader strips, die je volledig naar wens kunt indelen.

Allen & Heath QU-16 digitale mixer

€1.555,00

De Allen & Heath QU-16 is een populaire digitale mixer. Hij beschikt over 16 mono ingangen en een hoge resolutie touchscreen waarmee je alle instellingen kunt aanpassen. De 17 faders zijn allemaal gemotoriseerd.

Allen & Heath QU-24 digitale mixer

€2.019,00

Een analoge mengtafel gewend en nu op zoek naar een digitaal exemplaar? Kijk zeker even naar deze Allen & Heath QU-24. Een hele mooie, snel te begrijpen, digitale mixer. Alle faders zijn gemotoriseerd en hij is voorzien van een touchscreen.

Allen & Heath QU-32 digitale mixer

€2.599,00

De Allen & Heath QU-32 is de grootste variant uit de QU-serie. Hij beschikt over 32 mono kanalen en nog eens 3 stereo kanalen. Het touchscreen op de QU-32 is nog een maatje groter dan op zijn kleinere broertjes, de QU-16 en QU-24.

Behringer X-AIR XR12 digitale mixer

€289,00

Op zoek naar een betaalbare digitale mixer voor een kleine band? Vergeet de traditionele mengpanelen waarbij je een compleet effectenrack nodig hebt. De toekomst is deze X-AIR XR12. Zeer compact en het bedienen doe je op afstand via een tablet!

Behringer X32 Digitale mixer

€1.699,00

De Behringer X32 is een ongekend populaire digitale mixer. Dankzij zijn vele mogelijkheden in combinatie met een overzichtelijk design zien we deze mixer terug bij bands, verhuurbedrijven, poppodia en kerkgemeenschappen.

LD Systems AM8 8-kanaals digitale 19 inch mixer

€1.450,00

De LD Systems AM8 is een professionele 8-kanaals audiomixer die zeer geschikt is voor vaste installatie in kroegen, cafés, buurthuizen, scholen of andere openbare locaties.

Soundcraft Si Expression 1 digitale 16-kanaals mixer

€1.959,00

Soundcraft maakt mixen gemakkelijk en eenvoudig met de Soundcraft Si Expression 1 mixer. Deze serie mixers zijn allemaal voorzien van een ACS, Lexicon effecten, FaderGlow-faders en een kleuren touchscreen waarmee de opties in te stellen zijn.

Soundcraft Si Expression 2 digitale 24-kanaals mixer

€2.373,00

De Si Expression serie van Soundcraft is een reeks digitale mixers met een gebruiksvriendelijke besturing. Het grote verschil tussen de drie mixers is dat de Si Expression 2, 24 faders en mono-ingangen heeft aan de achterzijde.

Digitale mixers en mengpanelen zijn meestal kleiner dan analoge, terwijl ze dezelfde en vaak zelfs meer functionaliteiten bieden. De fysieke faders, equalizers en andere knoppen in één kolom, kunnen namelijk dikwijls meerdere kanalen regelen. Je kunt er dus een relatief groot aantal instrumenten of microfoons mee mixen, meer dan er fysiek op het apparaat aan te sluiten zijn. Daarnaast zijn er veel meer effecten softwarematig toe te voegen aan een mix. Denk hierbij aan reverbs, chorus en delays.

Het display van een digitaal mengpaneel

Vanuit het display van een digitaal mengpaneel zijn vrijwel alle zaken te regelen. Je bepaalt welke layer er actief is, maar ook welke effecten en de instellingen voor dynamische processors, compressors en equalizers. Het scherm vormt dus een uitermate belangrijk onderdeel van een digitale mixer. Een ander handigheidje van dit soort apparaten is dat je instellingen kunt opslaan. Ben je dus een vaste technicus van een bepaalde band of orkest, dan kun je simpel bij elk optreden je instellingen van de vorige mix terughalen. En dat scheelt een boel werk.

Bestuur de digitale mixer met een tablet

Er zijn ook diverse digitale mixers te verkrijgen die met een tablet zoals een iPad te besturen zijn. De faders zijn dan verdwenen waardoor het een nog compacter apparaat wordt. Uiteraard zijn de fysieke ingangen voor microfoons, instrumenten en andere audiobronnen nog gewoon aanwezig. Soundcraft heeft een aantal van dit soort mengpanelen ontwikkeld. Ze lijken vaak meer op een stagebox dan op een mixer, aangezien je vrijwel alles behalve de aansluitingen op een tablet regelt.

Hulp nodig?

Een digitale mixer is vaak wat ingewikkelder om te bedienen dan een analoge mixer. Al is dat ook maar net aan wie je het vraagt. Wat voorop staat is dat je er wel een stuk meer functionaliteiten voor terug krijgt. Desalniettemin is het goed voor te stellen dat je met vragen zit over een bepaald digitaal mengpaneel of dat je advies wilt. Neem dan eenvoudig contact op met onze klantenservice via e-mail (info@fritz-events.nl) of telefoon (0485-310001).