Analoge PA mixers

Behringer Xenyx QX602MP3 PA en studio mixer

€105,00

De Xenyx QX602MP3 is één van de vele compacte mixertjes die Behringer in het assortiment heeft. De toevoeging MP3 zegt het al, deze mixer is uitgerust met een interne MP3-speler voor het direct kunnen afspelen van je tracks vanaf USB-stick.

Behringer Xenyx 302USB PA en studio mixer

€53,00

De Behringer Xenyx 302USB is een zeer compacte mixer voorzien van een XLR microfoonaansluiting en een RCA aansluiting voor een stereobron, denk aan een CD-speler of MP3-speler. Mooie extra is de USB-aansluiting voor een verbinding met een laptop.

Behringer Micromix MX400 Line PA en studio mixer

€25,00

De Behringer Micromix MX400 is een klein mixertje. Hij heeft 4 jack-ingangen en 1 jack-uitgang. Met de volumeknopjes kun je het volume per kanaal regelen.

Behringer Xenyx 1204USB PA en studio mixer

€129,00

Als je op zoek bent naar een compacte maar zeer degelijke mixer, dan is deze Xenyx 1204USB van Behringer iets voor jou. Ieder mono-kanaal heeft een one-knob compressor en is uitgerust met Xenyx microfoon pre-amps.

Behringer Xenyx 502 PA mixer

€45,00

De Behringer Xenyx 502 is een zeer compacte, eenvoudige mixer die al enkele jaren een groot succes is. Hij is uitgevoerd met één XLR microfooningang en twee stereo-ingangen voor het aansluiten van audiobronnen. Compact en betaalbaar!

Soundcraft Notepad-12FX PA mixer met effecten

€143,00

De Soundcraft Notepad-12FX is een klein formaat mixer met 2 XLR/Jack monokanalen, 3 stereokanalen en een USB audio interface. Daarnaast kun je delay, chorus en reverb instellen met een handige tap-toets voor het tempo.

Soundcraft Notepad-8FX PA mixer met effecten

€101,00

Op zoek naar een kleine, betaalbare, maar kwalitatieve mixer? Dan is de kans groot dat deze Notepad-8FX in de smaak zal vallen. Het is een zeer complete PA mixer voor toepassingen waar slechts enkele microfoons/instrumenten gebruikt worden.

Soundcraft Notepad-5 PA mixer

€79,00

Compacte mixertjes zijn er genoeg zou je zeggen. Toch verschillen ze allemaal weer in kwaliteit. Deze Soundcraft Notepad-5 blinkt uit in klank. Ook is de master uitgang uitgevoerd met XLR aansluitingen, redelijk uniek bij dit formaat.

LD Systems LAX3USB PA mixer
Sale

LD Systems LAX3USB PA mixer

€54,60 €49,00

De LD Systems LAX3USB is het perfecte voorbeeld van een compacte mixer, boordevol mogelijkheden. Zo biedt hij één microfoonkanaal, één stereokanaal en bovendien een equalizer per kanaal. De achterkant heeft zelfs een USB-aansluiting.

LD Systems VIBZ 6 6-kanaals PA-mixer

€99,00

De LD Systems VIBZ 6 is een compacte mixer waar 2 microfoons en 2 line-signalen op aangesloten kunnen worden. De mixer is eenvoudig in gebruik en alleen voorzien van de belangrijkste, broodnodige functies.

LD Systems VIBZ 6D 6-kanaals PA-mixer met effecten

€129,00

De LD Systems Vibz 6D is één van de compacte mixers uit het assortiment van LD Systems. Het maakt hem geschikt voor entertainers, studiotoepassingen en one-man shows. De Vibz 6D biedt 2 microfooningangen en 2 stereo-aansluitingen.

LD Systems VIBZ 8DC 8-kanaals PA-mixer met effecten en compressor

€169,00

Op zoek naar een compacte PA-mixer? De LD Systems Vibz 8DC biedt je 4 mono-kanalen (waarvan er 2 ook stereo gebruikt kunnen worden) en nog eens 1 apart stereo-kanaal. Hij heeft verder niet alleen een interne effectenunit, maar ook een compressor.

LD Systems VIBZ 10C 10-kanaals PA-mixer met compressor

€159,00

De LD Systems Vibz 10C lijkt op een simpele, compacte PA-mixer. Het grote voordeel is echter dat deze mixer voorzien is van compressors op de eerste 2 microfoonkanalen. Het overzichtelijke design maakt het helemaal compleet.

LD Systems VIBZ 12DC 12-kanaals PA-mixer met effecten en compressor

€258,00

Op zoek naar een mooie, overzichtelijk mixer voor een kleine band of zanggroep? Kijk eens naar deze LD Systems Vibz 12DC. Een PA-mixer, met 6 XLR-ingangen en nog eens 2 stereo-kanalen. Ook een compressor en interne effectenunit ontbreken niet!

LD Systems VIBZ 24DC 24-kanaals PA-mixer met effecten en compressor

€499,00

De LD Systems VIBZ 24DC is een 24-kanaals mengpaneel met 16 mono- en 4 stereokanalen. Daarnaast heeft elk kanaal 3-bands toonregeling en heb je de beschikking over 4 auxen en 4 subgroepen. De ideale mixer voor kerkgemeenschappen en bands!

Alto Pro LIVE802 PA mixer

€239,00

De Alto Pro LIVE802 is de ideale mixer voor muzikanten/toneelspelers/straatartiesten die een compacte mixer zoeken met zeer uiteenlopende mogelijkheden. De LIVE802 biedt je 5 microfoonkanalen, 2 stereokanalen, interne effecten en nog veel meer!

Alto Pro LIVE1202 PA mixer

€299,00

De Alto Pro LIVE1202 is een compacte PA mixer voorzien van talloze functies. Zo heeft hij 7 XLR microfooningangen met phantoomvoeding, 2 AUX sends per kanaal, 3-bands equalizer per kanaal en een 9-bands equalizer voor de main en monitor uitgangen.

Soundcraft EFX8 8-kanaals PA mixer met effecten

€269,00

De Soundcraft EFX8 is een zeer populaire PA mixer. Hij biedt 8 mono-kanalen, 2 stereo-kanalen en heeft een interne Lexicon effectprocessor aan boord.

Soundcraft EFX12 12-kanaals PA mixer met effecten

€309,00

Voorzie je zangstem van een mooie galm met deze Soundcraft EFX12 PA mixer. Dit mengpaneel heeft 12 mono-kanalen, 2 stereo-kanalen en een handige effectprocessor.

Soundcraft EPM6 6-kanaals PA mixer

€192,00

De Soundcraft EPM6 is een compacte mixer uitgerust met 6 microfooningangen en 2 stereo-ingangen. Ideaal voor zanggroepjes, kleine koren of akoestische optredens.

Een analoge PA mixer, ook wel audiomixer of mengpaneel genoemd, is bedoeld voor het samenbrengen (mixen) van verschillende audiobronnen. Een analoog mengpaneel kun je herkennen aan het feit dat er vaak een flink aantal XLR- en jack-ingangen op zitten voor microfoons en instrumenten. Dit in tegenstelling tot een DJ mixer, waarop slechts één of twee microfoons kunnen worden aangesloten, maar wel meerdere audiobronnen zoals CD-spelers of MP3-spelers.

In- en uitgangen op een analoog mengpaneel

Een PA mixer heeft ingangen zoals XLR en jack, maar natuurlijk ook uitgangen. Op de ingangen sluit je instrumenten en microfoons aan. Dit kunnen zangmicrofoons zijn, maar ook instrumentmicrofoons natuurlijk. Vaak zijn er ook nog enkele aansluitingen voor stereo audiobronnen zoals een CD-speler. Alle audiosignalen die een analoog mengpaneel binnenkomen, worden analoog verwerkt. Een uitgebreide PA mixer heeft naast de normale uitgangen die naar de versterker(s) gaan, ook nog extra uitgangen zoals AUX, USB of FireWire.

Aantal kanalen van een analoge mixer

Bij de keuze van een mengpaneel is het belangrijk om na te gaan hoeveel microfoons je wilt aansluiten. Elke microfoon wil je apart kunnen inregelen en ook het volume wil je per microfoon kunnen regelen. Hiervoor zijn de schuiven (faders) onderaan de audiomixer. Bij sommige compacte mixers zijn de faders vervangen voor draaiknopjes.

Effecten en equalizers

Steeds meer mixers worden uitgerust met een interne effectenunit. Zo kun je ervoor kiezen om een galm of ander effect over enkele kanalen toe te passen. Equalizers op een analoog mengpaneel zijn er voor bedoeld om de klankkleur aan te passen.

Advies over mengpanelen

Wil ik een analoge mixer of een digitale? Welke functies moet hij hebben? Hoeveel kanalen? Het zijn allemaal veel voorkomende vragen waar wij je bij kunnen helpen zodat jij een mengpaneel aanschaft dat past bij jouw toepassing. Neem gerust contact met ons op door te mailen naar info@fritz-events.nl of te bellen met 0485-310001.