Datakabel

Kwalitatief hoogwaardige datakabels worden met de dag belangrijker voor muzikanten, DJ's, zangers en geluidtechnici. Veel geluiden lopen tegenwoordig namelijk niet meer door signaalkabels, maar door datakabels. Deze zijn namelijk betrouwbaarder en minder storingsgevoelig. Daarnaast werken laptops steeds meer als werkpaard voor het produceren van muziek. Deze ontwikkeling zie je zowel live (denk aan mainstage en Serato) als in de studio (Logic, FL studio en Cubase). Midi-keyboards, controllers en pads om je laptop snel en makkelijk aan te kunnen sturen werken met datakabels. Ook geluidskaarten en andere audio interfaces werken door middel van datakabels. Data kabels koop je snel en voordelig online bij Fritz-Events.

... Lees meer

Diverse soorten datakabels

Oudere mengpanelen zijn voorzien van een firewire kaart/connector voor het opnemen en doorsturen van geluid. In de nieuwere apparaten worden enkel nog USB-, MIDI- en UTP kabels en connectoren gebruikt. Ook Toslink kabels worden zelden meer toegepast. Ze worden wel nog gebruikt als optische kabel. Voor oudere apparaten kun je bij ons nog Toslink en Firewire kabels en connectoren verkrijgen.

Diverse USB verlopen voor ieder type connectie

Wil je graag een USB-A connector verbinden met een USB-B of USB-C connector? Alle mogelijkheden zijn uitvoerbaar met ons brede aanbod USB kabels. Zit je gewenste combinatie of kabellengte er niet tussen, neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag.

Andere kabels voor licht en geluid

Wij hebben niet enkel datakabels maar alle denkbare kabels op het gebied van licht, geluid, DJ gear & special effects. Denk hierbij aan alle mogelijke audiokabels, lichtkabels en stroomkabels.