100 volt & installatie systemen

Geluidssystemen voor vaste installaties zijn grofweg onder te verdelen in twee verschillende soorten: 100 volt systemen en 'gewone' installatie systemen die laagohmig worden aangesloten.

Toepassing 100 volt systemen

100 volt systemen zijn geluidsinstallaties die voornamelijk worden toegepast op middel tot grote locaties met meerdere ruimtes. Het zijn veelal vaste installaties die ingebouwd worden. Er zijn talloze verschillende plekken denkbaar voor een 100 volt geluidssysteem. Je ziet ze vaak terug in een school, kantoor, restaurant, café, winkel en zalencentrum. Maar ook in een sportcentrum, bedrijfshal, vergaderruimte, kantine of op buitenlocaties zoals een terras of sportveld worden ze regelmatig ingezet.

Voordelen van een 100 volt systeem

Een van de grote voordelen van een 100 volt systeem is het feit dat het uitstekend in staat is om geluid over grote afstanden te sturen. Bij een laagohmige geluidsinstallatie treedt vaak kwaliteitsverlies op als de kabel tussen een luidspreker en versterker erg lang wordt. Dit is bij een 100 volt systeem niet het geval. Daarnaast is eenvoudig te berekenen hoeveel speakers je kunt gebruiken met een versterker. Is je versterker bijvoorbeeld 100 watt, dan kun je vijf luidsprekers van 20 watt aansluiten.

Achtergrondmuziek en spraak

100 volt systemen zijn bij uitstek geschikt om achtergrondmuziek of spraak weer te geven in bijvoorbeeld omroepinstallaties. Ze blinken uit in het weergeven van midden en hoge tonen. De lage tonen zijn vaak wat minder goed, maar voor achtergrondmuziek en omroep is dit juist een voordeel.

Onderdelen van een 100 volt geluidsinstallatie

Een 100 volt geluidsinstallatie bestaat altijd uit een versterker en meestal meerdere luidsprekers. Uiteraard zijn die er in allerlei verschillende soorten. Er bestaan 'gewone' 100 volt versterkers die een audiosignaal versterkt versturen naar speakers, maar ook zogenaamde mengversterkers met ingangen voor afspeelapparatuur. Wat betreft luidsprekers valt er te denken aan inbouwluidsprekers, opbouwluidsprekers, hoornluidsprekers en buitenluidsprekers. Daarnaast zijn er ook diverse accessoires beschikbaar zoals volumeregelaars en inputpanelen. Wij hebben de categorie 100 volt systemen als volgt onderverdeeld:

 • 100 volt versterkers
 • 100 volt luidsprekers;
  • 100 volt opbouw luidsprekers
  • 100 volt inbouw luidsprekers
  • 100 volt hoorn luidsprekers
  • 100 volt buiten luidsprekers
 • 100 volt accessoires

Apart, DAP en LD Systems

Wij verkopen verschillende merken onderdelen voor een 100 volt systeem:

 • Apart
 • DAP
 • LD Systems

Advies nodig over 100 volt systemen?

Het is goed voor te stellen dat je advies kunt gebruiken als je overweegt een 100 volt geluidssysteem aan te schaffen. Uiteraard kun je daarvoor bij ons terecht. Wij helpen je graag bij het kiezen van de beste oplossing voor jouw locatie. Neem dus gerust contact met ons op via info@fritz-events.nl of 0485-310001 om iets door te spreken, een afspraak te maken of een offerte aan te vragen.