Stroomkabel

Om apparaten van stroom te voorzien gebruik je stroomkabels. Er is een duidelijk onderscheidt tussen twéé typen aansluitingen, namelijk netstroom en krachtstroom. Netstroom aansluitingen hebben slechts 2 of 3 pinnen (polen), terwijl krachtstroom aansluitingen er 4 óf 5 hebben. Netstroom heeft een spanning van 230 volt en gebruik je voor apparaten met een piekvermogen tot 3,6 kilowatt/uur. Alle gebruikelijke apparaten in je huis, op school en kantoor sluit je aan op een netstroom verbinding. Krachtstroom heeft een spanning van 380 volt en wordt gebruikt voor apparaten met een piekvermogen hoger dan 3,6 kilowatt/uur. Denk hierbij aan een elektrische verwarming of grote geluidsinstallatie. Krachtstroom is te verdelen in verschillende typen aansluitingen door middel van een krachtstroom verdeler. Heb je een stroomkabel nodig, dan koop je deze uiteraard snel en voordelig online bij Fritz-Events!

... Lees meer

Verschillende typen 230 volt stroomkabels

230 volt apparaten hebben vaak een PowerCON of Eurokabel aansluiting. De meest voorkomende eurokabel aansluitingen zijn de C7 en C8 of de C13 en C14 uitvoeringen. Bij ons vind je de juiste kabels om apparaten aan netstroom te kunnen hangen.

Zelf een stroomkabel samenstellen

Naast het kopen van een complete kabel, stekkerdoos, adapter of verdeler, kun je bij ons je eigen stekker samenstellen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je stroomcontactpunten wilt verwerken in je flightcase of je hebt een kabel nodig met een specifieke lengte. Op deze pagina vind je alle denkbare onderdelen en soorten kabels om je gewenste situatie te creëren.

Hulp nodig bij het vinden van je stroomkabel?

Ben je niet zeker welke kabel je nodig hebt voor je apparaat? Het kan ook voorkomen dat je niet zeker bent of de combinatie die je wilt maken mogelijk is. Voor al je vragen over stroomkabels kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn al ruim 10 jaar dé specialist in licht, geluid, DJ gear en special effects en kunnen je hierdoor op dit gebied voorzien van eerlijk en deskundig advies. Naast eerlijk en deskundig advies koop je een stroomkabel bij Fritz-Events door onze scherpe prijzen en snelle levering. Ook verzending is gratis bij een bestelling vanaf €75, -.