Pioneer XDJ-R1 DJ-controller

XDJ-R1
€1.049,00
  • Beschikbaarheid: Verwachte levertijd 2-5 werkdagen
De XDJ-R1 is een veelzijdige all-in-one DJ controller. Het is mogelijk om tracks in te laden van CD of USB-stick, maar deze Pioneer controller is ook als MIDI-controller te gebruiken. De XDJ-R1 is voorzien van de must-haves en diverse extra functies.
Meer informatie

Product omschrijving

  • Merk:Pioneer
  • EAN:4988028197291
  • Artikelnummer:XDJ-R1
  • Beschikbaarheid: Verwachte levertijd 2-5 werkdagen

Pioneer komt regelmatig met nieuwe producten op de markt, zo introduceerde Pioneer eind mei 2013 deze nieuwe controller. De Pioneer XDJ-R1 is een alles-in-één DJ controller. Naast het gebruik als MIDI-controller is het mogelijk om met de XDJ-R1 ook muziek af te spelen van een CD, USB en zelfs een iPhone, iPad en iPod.

i-Device
De Pioneer XDJ-R1 is draadloos te koppelen aan een iPhone, iPad of iPod door middel van WLAN. Download de speciale Remotebox app en start meteen met muziek draaien en mixen vanaf je iPhone, iPad of iPod. Via i-Device kun je bijvoorbeeld op afstand nummers instarten of effecten en samples door de muziek mixen. Bij deze alles-in-één DJ-set wordt als extra een CD-rom met Virtual DJ Software meegeleverd.

CD-spelers
Je komt het steeds minder tegen, DJ's die met CD's draaien, maar ze zijn er nog wel! Om deze reden zitten er in de Pioneer XDJ-R1 twee CD-spelers ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om normale en MP3 CD's af te spelen. Uiteraard zijn er ook in de CD modus hotcues te maken en af te spelen, ook effecten kunnen er gemakkelijk doorheen worden gemixt.

USB
Tegenwoordig kan een USB ingang niet meer ontbreken, met de Pioneer XDJ-R1 speel je dan ook erg eenvoudig muziek af vanaf een USB-stick. Haal al je muziek door de Rekordbox software en start met het echte DJ werk.

Mixen en effecten
Net als op de andere Pioneer CDJ-spelers en XDJ-controllers vind je ook op deze XDJ-R1 jogwheels, pitch-faders en vele andere functies. Zo zie je op de XDJ-R1 bijvoorbeeld de Roll en Trans effecten terug die we enkele jaren geleden al zagen op de CDJ-400 van Pioneer. Ook is net als bij alle CDJ's het jogwheel in te stellen als CDJ of Vinyl. Als je aan de linkerkant van het mengpaneel gedeelte kijkt zie je een klein segment met "Sound Color FX", deze 4 effecten zijn hetzelfde als de nu nog steeds populaire DJM-800 mixer. Dit alles maakt de XDJ-R1 controller perfect voor zelfs de professionele DJ. Een leuke extraatje is dat je de hotcue's ook kunt gebruiken als sampler.

Ingebouwde geluidskaart
Deze unit is uitgevoerd met een ingebouwde 44.1kHz/24-bit geluidskaart, deze heeft een echte Pioneer kwaliteit en klinkt dus erg goed. Door deze ingebouwde geluidskaart is de Pioneer XDJ-R1 direct op een versterkerrack of actieve luidsprekerset aan te sluiten, er zijn geen vreemde of onbetrouwbare USB-interfaces meer nodig. Op de achterkant van de controller zit een Masteruitgang uitgevoerd in XLR en in RCA, ook de Booth uitgang is uitgevoerd in RCA. De meeste DJ's die een controller zoals deze gebruiken hebben geen microfoon nodig, toch is het mogelijk om met een 6,3mm jackplug een microfoon aan te sluiten. Bovendien is het nog mogelijk om twee externe CD- of platenspelers aan te sluiten.Specificaties:
-Plug and play alles-in-één DJ-controller
-WLAN verbinding met i-Device
-Te gebruiken als MIDI controller op PC en MAC
-Ingebouwde geluidskaart: 44.1kHz/24bit
-2-kanaals mixer
-1x USB A voor USB-stick
-1x USB-B voor PC of MAC
-2x Hoofdtelefoon uitgang (1x 3,5mm en 1x 6,3mm jackplug)
-Stereo master uitgang met XLR en RCA
-Stereo booth uitgang met RCA
-6,3mm Microfoon ingang
-Werkt met Rekordbox en Remotebox
-Effecten en muziek te bedienen via iPad, iPod, en iPhone
-3 Hotcue's per deck
-Hotcue's te gebruiken als sampledeck
-Autoloop
-5,3" / 135 mm Jog-wheel
-Slip mode effect
-4 Sound Color FX
-Frequentie bereik: 20 - 20,000 Hz
-Afmetingen 623 x 107 x 308mm
-Gewicht: 6,7 kg

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen