Allen & Heath SQ-5 Digitale mixer

SQ5
€2.444,00
  • Beschikbaarheid: Op werkdagen voor 18:00u besteld, morgen in huis
De Allen & Heath SQ-5 is een compacte digitale mixer. Hij is voorzien van lokale in- en uitgangen zodat hij standalone kan worden ingezet, maar beschikt ook over een SLink poort zodat je tot wel 48 microfooningangen kunt bedienen.
Meer informatie

Productomschrijving

  • Merk:Allen & Heath
  • EAN:6938122247246
  • Artikelnummer:SQ5
  • Beschikbaarheid: Op werkdagen voor 18:00u besteld, morgen in huis

De SQ-5 biedt je 16 gemotoriseerde faders en 6 layers om van toepassing te wijzigen. Met deze 16 kanalen bedien je dus de microfooningangen, stereobronnen, auxes, uitgangen etc. Dat zijn voor veel toepassingen al genoeg kanalen. Dankzij de interne intelligente SLink aansluiting kun je dit aantal echter uitbreiden tot een totaal van 48 microfooningangen door er één of meerdere stageboxes op aan te sluiten.

Touchscreen
Essentieel op de Allen & Heath SQ-5 is het touchscreen van 7 inch. Hierop kun je talloze functies exact instellen zoals je wilt. Je gebruikt daarvoor de draaiknoppen naast het scherm en de 8 softtoetsen onder het scherm.

Ideaal voor gebruik met in-ear monitors
Naast de masterfader zitten 12 stereomixes die je als group of aux kunt gebruiken. Zo kun je dus 12 in-ear monitors apart een eigen mix sturen.

USB interface voor afspelen/opnemen
Veel bands willen graag een multitrack opname kunnen maken. Dat levert vaak gedoe op met een laptop, geluidskaarten en bijbehorende softwareproblemen. Dit is allemaal verleden tijd dankzij de interne SQ-Drive op deze SQ-5 die het mogelijk maakt kraakheldere multitrack of stereo opnames te maken. Er is geen software nodig en geen extra laptop, enkel een USB stick.

Automatic mic mixer
Net als op de QU-serie zien we ook op deze SQ-serie een handige functie genaamd Automatic Mic Mixer (AMM). De werking hiervan is eenvoudig te noemen. Je kunt bij verschillende kanalen aangeven dat ze deel uitmaken van de AMM groep. Als voorbeeld kun je denken aan een vergadering waarbij meerdere mensen spreken. Het volume van de kanalen wordt automatisch ingesteld op basis van het gainniveau, waardoor er geen uitschieters te horen zijn. Praat iemand ineens luider dan zal de gain in de juiste proportie ten opzichte van de andere kanalen worden aangepast. Het is ook mogelijk een kanaal prioriteit te geven. Ideaal als een voorzitter bijvoorbeeld altijd te horen moet zijn en dus wat harder moet gaan dan anderen.

8 Stereo multi FX
Natuurlijk kun je effecten toepassen op de kanalen. Hiervoor gebruikt de SQ-5 de zogenaamde RackExtra FX. 

I/O Poort
Op de achterzijde van de SQ-5 zien we een I/O Poort. Deze is geschikt voor verschillende kaarten zoals een Dante-, Waves- of GigaAce-kaart.

Lay-out
Een digitale mixer zoals de Allen & Heath SQ-5 moet tegen een stootje kunnen. Dankzij de combinatie van metaal en aluminium is de behuizing oerdegelijk, maar weegt de mixer nog geen 11kg. De subtiele LED verlichting zorgt ervoor dat je ook in een donkere omgeving prima kunt werken. De lay-out is zoals we van Allen & Heath gewend zijn lekker overzichtelijk. Optioneel is een rackmount kit verkrijgbaar waarmee je de mixer kunt inbouwen in een 19 inch rack of case. Hij neemt dan 12 HE in beslag.Specificaties:
-Allen & Heath SQ-5 Digitale mixer
-96 Fader strips (16+1 faders, 6 layers)
-16 Lokale mic/line ingangen
-3 Lokale stereo line ingangen
-0.7 mS latency
-96kHz FPGA processing
-48 Ingangen
-DEEP Processing ready
-17 Faders / 6 Layers
-12 Stereo mixes (aux of group) + LR
-3 Stereo Matrix
-8 Stereo FX Engines + dedicated returns
-7" Touchscreen
-SLink poort voor remote audio / expansion
-64ch I/O Port voor audio networking
-32×32 USB audio interface
-SQ-Drive direct opnemen naar USB
-AES uitgang
-Chromatic channel metering
-Geïntegreerde LED verlichting
-Dedicated physical controls
-8 Toewijsbare SoftKeys
-Channel LCD displays
-Geschikt voor 19" rackmontage met optioneel verkrijgbare rackmount kit (12 HE)
-Afmetingen: 440 x 514,9 x 198mm (BxDxH)
-Gewicht: 10,5kg

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen