Analoge PA mixers

LD Systems LAX3USB PA mixer

€49,00

De LD Systems LAX3USB is het perfecte voorbeeld van een compacte mixer, boordevol mogelijkheden. Zo biedt hij één microfoonkanaal, één stereokanaal en bovendien een equalizer per kanaal. De achterkant heeft zelfs een USB-aansluiting.

LD Systems VIBZ 6 6-kanaals PA-mixer

€129,00

De LD Systems VIBZ 6 is een compacte mixer waar 2 microfoons en 2 line-signalen op aangesloten kunnen worden. De mixer is eenvoudig in gebruik en alleen voorzien van de belangrijkste, broodnodige functies.

LD Systems VIBZ 6D 6-kanaals PA-mixer met effecten

€145,00

De LD Systems Vibz 6D is één van de compacte mixers uit het assortiment van LD Systems. Het maakt hem geschikt voor entertainers, studiotoepassingen en one-man shows. De Vibz 6D biedt 2 microfooningangen en 2 stereo-aansluitingen.

LD Systems VIBZ 8DC 8-kanaals PA-mixer met effecten en compressor

€210,00

Op zoek naar een compacte PA-mixer? De LD Systems Vibz 8DC biedt je 4 mono-kanalen (waarvan er 2 ook stereo gebruikt kunnen worden) en nog eens 1 apart stereo-kanaal. Hij heeft verder niet alleen een interne effectenunit, maar ook een compressor.

LD Systems VIBZ 10C 10-kanaals PA-mixer met compressor

€179,00

De LD Systems Vibz 10C lijkt op een simpele, compacte PA-mixer. Het grote voordeel is echter dat deze mixer voorzien is van compressors op de eerste 2 microfoonkanalen. Het overzichtelijke design maakt het helemaal compleet.

LD Systems VIBZ 12DC 12-kanaals PA-mixer met effecten en compressor

€299,00

Op zoek naar een mooie, overzichtelijk mixer voor een kleine band of zanggroep? Kijk eens naar deze LD Systems Vibz 12DC. Een PA-mixer, met 6 XLR-ingangen en nog eens 2 stereo-kanalen. Ook een compressor en interne effectenunit ontbreken niet!

LD Systems VIBZ 24DC 24-kanaals PA-mixer met effecten en compressor

€598,00

De LD Systems VIBZ 24DC is een 24-kanaals mengpaneel met 16 mono- en 4 stereokanalen. Daarnaast heeft elk kanaal 3-bands toonregeling en heb je de beschikking over 4 auxen en 4 subgroepen. De ideale mixer voor kerkgemeenschappen en bands!

Alto Pro LIVE802 PA mixer

€249,00

De Alto Pro LIVE802 is de ideale mixer voor muzikanten/toneelspelers/straatartiesten die een compacte mixer zoeken met zeer uiteenlopende mogelijkheden. De LIVE802 biedt je 5 microfoonkanalen, 2 stereokanalen, interne effecten en nog veel meer!

Alto Pro LIVE1202 PA mixer

€299,00

De Alto Pro LIVE1202 is een compacte PA mixer voorzien van talloze functies. Zo heeft hij 7 XLR microfooningangen met phantoomvoeding, 2 AUX sends per kanaal, 3-bands equalizer per kanaal en een 9-bands equalizer voor de main en monitor uitgangen.

Soundcraft EFX8 8-kanaals PA mixer met effecten

€278,00

De Soundcraft EFX8 is een zeer populaire PA mixer. Hij biedt 8 mono-kanalen, 2 stereo-kanalen en heeft een interne Lexicon effectprocessor aan boord.

Soundcraft EFX12 12-kanaals PA mixer met effecten

€369,00

Voorzie je zangstem van een mooie galm met deze Soundcraft EFX12 PA mixer. Dit mengpaneel heeft 12 mono-kanalen, 2 stereo-kanalen en een handige effectprocessor.

Soundcraft EPM6 6-kanaals PA mixer

€215,00

De Soundcraft EPM6 is een compacte mixer uitgerust met 6 microfooningangen en 2 stereo-ingangen. Ideaal voor zanggroepjes, kleine koren of akoestische optredens.

Soundcraft EPM12 12-kanaals PA mixer

€278,00

De Soundcraft EPM12 is een PA mixer voorzien van 12 mono-kanalen en 2 stereo-kanalen. De layout is erg overzichtelijk zodat de EPM12 ook door leken goed te begrijpen is.

Allen & Heath ZED10 compacte PA mixer

€198,00

Al 40 jaar maakt Allen & Heath kwalitatieve mixers voor talloze toepassingen. Deze ZED10 is een alltime favoriet. Een zeer compacte mixer boordevol mogelijkheden.

Allen & Heath ZED10FX PA mixer met effecten

€266,00

Op zoek naar een compacte, betaalbare mixer voorzien van goede effecten? Kijk dan zeker eens naar deze Allen & Heath ZED10FX mixer.

Soundcraft Signature 12 PA mixer

€379,00

De Soundcraft Signature 12 is een compacte PA mixer voor semi-professioneel gebruik. Deze mixer is voorzien van 8 microfoonkanalen met Ghost microfoonversterkers en 3 stereokanalen.

DAP GIG-164CFX 16-kanaals PA-mixer met effecten

€575,00

De DAP GIG-164CFX is een uitgebreide analoge PA-mixer met 10 XLR microfoon-ingangen, 2 stereo line-ingangen, één USB-aansluiting voor opnemen en afspelen en diverse uitgangen zoals auxen, groepen en de main-mix.

DAP GIG-244CFX 24-kanaals PA-mixer met effecten

€649,00

De DAP GIG-244CFX is een grote analoge PA-mixer met onder andere 18 XLR microfoon ingangen die ieder een eigen equalizer om het geluid naar wens aan te kunnen passen. Naast al deze ingangen heeft de mixer ook voldoende uitgangen.

Soundcraft Signature 16 PA mixer

€599,00

De Soundcraft Signature 16 PA mixer heeft alles wat je nodig hebt! Effecten van Lexicon, diverse aux-uitgangen, 48V phantoomvoeding, limiter van DBX en de routing van de bekende Soundcraft GB-serie.

Soundcraft Signature 10 PA mixer

€319,00

De Soundcraft Signature 10 is een ideaal analoog mengpaneel voor kleinere bands of artiesten. De bekende Soundcraft microfoon preamps, Lexicon effecten en DBX limiter, het zit allemaal op deze Signature 10.

Een audiomixer, ook wel mengpaneel genoemd, is bedoeld voor het samenbrengen (mixen) van verschillende audiobronnen. Een analoge PA mixer kun je herkennen aan het feit dat er vaak meerdere XLR/Jack ingangen op zitten. Dit in tegenstelling tot een DJ mixer, waarbij geen microfoons worden aangesloten, maar vooral audiobronnen zoals CD-spelers of MP3-spelers.

Ingangen en uitgangen
Een PA mixer heeft ingangen, maar natuurlijk ook uitgangen. Op de ingangen kunnen microfoons worden aangesloten. Dit kunnen zangmicrofoons zijn, maar ook instrumentmicrofoons natuurlijk. Vaak zijn er ook nog enkele aansluitingen voor stereo audiobronnen zoals een CD-speler. Een uitgebreide PA mixer heeft naast de normale uitgangen die naar de versterker(s) gaan, ook nog extra uitgangen.

Aantal kanalen
Bij de keuze van een mengpaneel is het belangrijk om na te gaan hoeveel microfoons je wilt aansluiten. Elke microfoon wil je apart kunnen inregelen en ook het volume wil je per microfoon kunnen regelen. Hiervoor zijn de schuiven (faders) onderaan de audiomixer. Bij sommige compacte mixers zijn de faders vervangen voor draaiknopjes.

Met of zonder effecten
Steeds meer mixers worden uitgerust met een interne effectenunit. Zo kun je ervoor kiezen om een galm over enkele kanalen toe te passen.